NATHA Yoga Karlskrona
Karlskrona » Internationella yogasymposium

Internationella yogasymposium


Det internationella vår-yoga-lägret Baile Herculane, 1-9 maj 2010
Lär känna andra yogier och yogatraditioner genom gemensamma föredrag, konferenser, meditationer, konst- och naturupplevelser.
Baile Herculane är en gammal Habsburgs kurort i en Karpatisk bergsdal. Vårlägret erbjuder ett paradis såväl i sin inre som yttre natur; kristallklara floder, varma källor, majestätiska berg och en hjärtlig upphöjd stämning när över tusen yogier från hela världen möts och praktiserar tillsammans.
 
För dem som vill och anmäler sig i tid arrangerar Natha Yogacenter Sverige gemensamt resande och boende, yogapass och vandringar i naturen, vilket ger ännu en dimension av gemenskap i lägret. Vi kan även förmedla hotellrum till förmånliga priser.
Själva kostnaden för lägret beror mest på resa och boende. Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Varje år organiserar vår moderskola 2 internationella yogasymposium, ett på våren, uppe i Karpatbergen, och ett på sommaren, vid Svarta Havet, Rumänien.

Ni kan meditera samtidigt med de tusentals yogier som deltar i dessa yogaläger (2 ggr/dag) via yogaskolans TV-kanal

 

Här kommer en kort presentation om dessa två yogaläger:

 

1) Baile Herculane, Rumänien slutet på april - början på maj

Internationellt yogaläger

Lär känna andra yogier och yogatraditioner genom gemensamma föredrag, konferenser, meditationer, konst- och naturupplevelser. 

Baile Herculane är en gammal kurort i Karpaterna. Vårlägret erbjuder ett paradis såväl i sin inre som yttre natur; kristallklara floder, varma källor, majestätiska berg och en hjärtlig upphöjd stämning när över tusen yogier från hela världen möts och praktiserar tillsammans.

Detta Internationella Symposium erbjuder minst 2 andliga exemplifieringar (meditationer) dagligen, olika inressanta föredrag, unika initieringar, filmvisningar, teaterpjäser,m.m.
För dem som vill och anmäler sig i tid arrangerar Natha Yogacenter Sverige gemensamt boende, yogapass och vandringar i naturen, vilket ger ännu en dimension av gemenskap i lägret. Vi kan även förmedla hotellrum till förmånliga priser.

Kostnaden för lägret kommer att ligga på ca 3500 exl. mat. Resan till Bukarest och vidare till Heculane får ni själva ta hand om. Nu är det wizzair.com som flyger Malmö-Bukarest för mycket billiga priser.

Hör av dig till yoga@natha.se eller till din yogalärare för anmälan och mer info ang. villkor för deltagande!

BAD HERCULANE är beläget i sydvästra Rumänien vid Cerna-flodens strand och sträcker sig vid Domoglad-massivets fot (1100 m höjd), naturreservat som är känt för dess skönhet och för sina sällsynta växter. Det mysiga Herculane ligger ca 200 km från staden Timisoara och ca 600 km från Bukarest.

Fastän Herculane ligger i en bergstrakt så är klimatet det mildaste i hela Rumänien. Den årliga genomsnittstemperaturen är 9°C. Högsta lufttrycksvärden finns i oktober, november och är lägst i juli, augusti.

Herculane har i närheten av hotellet Roman, en hög negativ jonisering av luften, (2000 negativa joner/cm). 15 termala mineralvattenskällor finns i människohälsans tjänst. Känd redan från romarnas tid, för sina varmvattenskällor, med en temperatur mellan 38°C-60°C, är Herculane idag en modern kur- och behandlingsort i samband med:

*Rörelseapparaten
*Perifera nervsystemet
*Urogenitalapparaten
*Matsmältningsapparaten
*Diabetes
*Andningsapparaten
*Övervikt.

Nästan varje hotell har sin egen behandlingsklinik, med all service som behövs för den bästa trivseln. Badorten är byggt i området av 2000 år gamla romerska termer.

Lägeravgift: 200 euro.

 

 

 

2) Costinesti - Rumänien: hela augustimånad

Yogaläger i Costinesti

På sommaren organiseras en internationell yogaretreat, vid Svarta Havet, Costinesti, Rumänien.

Yoga camps hemsida

 

Tusentals yogier från hela världen deltar i denna unika retreat, som innehåller dagliga meditationer och föreläsningar, unika initieringar, filmvisningar, Miss Shakti Tävling, Yang-spiralmeditationer, m.m. 

Varje sommar anordnas ett internationellt yogasymposium vid Svarta Havet, i Costinesti, under hela augusti månad. Det kan vara upp till 10 000 yogier från hela världen som deltar i detta unika evenemang.


För anmälan kontakta din yogalärare.

Costinesti är internationellt känd semesterort bland ungdomar, ca 30 km söder om Costanta. Här möts studenter från hela Rumänien och andra länder för att roa sig tillsammans: konserter, dans, sport och tävlingar. Turistorten Costinesti kan liknas vid en ”Ungdomarnas semesterhuvudstad”. Själva orten är lite av ett partytillhåll för ungdomar och strandens publik är sällan över trettio.

Stranden i Costinesti är bra med fin sand. Stranden bjuder på 10–12 soltimmar dagligen under hela sommaren. Ett skönt lugn råder på stranden där metallvraket Evanghelia långsamt rostar sönder av Svarta havets sälta. Rostbrunt och enormt ligger det intryckt i sanden.

costinesti-yogaläger

Lägeravgift: 575 euro för 5 veckor. 65 euro för en dag

Kalendarium

13 jan - YOGADAG: Öppet Hus [läs mer]
16 jan - Start: YOGA in English [läs mer]
16 jan - Start: YOGA för alla - efter jobbet [läs mer]
16 jan och 17 jan - Kursstart: Integral YOGA [läs mer]
17 jan - Start: Morgonyoga - innan jobbet [läs mer]
17 jan - Start: Senioryoga - för hälsa och energi [läs mer]
17 jan - Start: Lunchyoga - relax & reload [läs mer]
20 jan - Terapi: Ljudhealing och meditation som terapi [läs mer]
25 jan - Kursstart: TANTRA för kvinnor [läs mer]
28 jan - Workshop: Bättre hälsa - enkla tips och råd [läs mer]
04 feb - Helgkurs: YOGA för MÄN [läs mer]
11 feb - Workshop: Alla hjärtans Kärlek [läs mer]
04 mars - Helgkurs: Yoga för par [läs mer]
10 mars - Terapi: Ljudhealing med kvartskristall sjungande skålar [läs mer]
18 mars - Workshop: Skrattyoga [läs mer]
24 mars - Terapi: Ljudhealing med kvartskristall sjungande skålar [läs mer]
15 april - Workshop: De 5 emotionella såren, och hur vi kan hela oss [läs mer]
21 april - Terapi: Ljudhealing med kvartskristall sjungande skålar [läs mer]
5 maj - Terapi: Ljudhealing med kvartskristall sjungande skålar [läs mer]
19-20 maj - Hälsorundan - Öppet Hus [läs mer]
25-27 maj - Retreat: Det förtjusande samspelet man-kvinna. [läs mer]
3 juni - Terapi: Ljudhealing med kvartskristall sjungande skålar [läs mer]
YoutubeFacebookInstagramRSSno-to-the-apocalypse
Misa Yoga CampsMisa TVAtmanLove