NATHA Yoga Karlskrona
Karlskrona » Om Natha

Om Natha


NATHA Yogacenter är registrerad som ideell yogaförening, som undervisar i Integral Yoga - en intelligent kombination av alla viktiga traditionella yogaformer: Hatha Yoga, Kundalini Yoga, Yoga Nidra, Laya Yoga, Kriya Yoga, Ashtanga Yoga, Siddha Yoga, Tantra Yoga, Karma Yoga, Jnana Yoga, Raja Yoga, m.m.; så att var och en av Er kan finna det som passar Er bäst, för kropp, själ och sinne. Vi har valt att jobba ideellt, för vi vill inte göra businness med andlighet.

Våra kurser innehåller dessutom kunskap om meditation, esoterisk astrologi, Ayurveda, Kashmir Shivaism, Kalachakra, färgterapi, fytoterapi, hälsa, sexuell kontinens, gravidyoga, yoga för barn, m.m. Vi erbjuder unika initieringar, som inte finns på någon annan yogaskola i världen.

NATHA är en andlig yogaskola i sin djupaste mening, som erbjuder er ständig utveckling och kontinuitet i den andliga undervisningen, med ny teknik och skriftlig teori, varje lektion. Våra kompetenta yoga- och tantralärare är internationellt certifierade, på ATMAN World Federation for Yoga and Meditation, efter en 3-års yogagrundutbildning, och ytterligare en 2-års yogalärarutbildning, som man avslutar med examination och kandidatarbete.

Vi har löpande kurser i Integral Yoga, Tantra för Kvinnor, Meditation och Intensiv Tantra.
Därutöver håller vi en mängd andra kortare och längre kurser.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NATHAs andliga guide: Grieg - en genuin andlig vägledare

Sedan 2006 är Grieg bosatt i Sverige och vägleder Nathas undervisning och aktiviteter. Grieg har under 30 år kontinuerligt utvecklat Nathas yoga- och tantraundervisning. För att bestiga ett berg bör man ha en vägvisare som själv har gått hela vägen till toppen!

Den andliga utveckligen hos de tusentals människor som följer Griegs undervisning levandegör yogans kraft och transformativa potential. Grieg är Natha Yogacenters andliga vägledare. Grieg tillhör Mahasiddha-traditionen, vilken utmärks av vägledarens förmåga att telepatiskt och empatiskt överföra andliga tillstånd till de adepter som har strävan, öppenhet och förberedelse nog att motta dessa upphöjda tillstånd.

Grieg föddes den 12 mars 1952 i Tartasesti, en by utanför Bukarest i Rumänien. När han var barn drömde han ofta om sig själv som tibetansk yogi och genom drömmarna kom han ihåg många yogatekniker som han började träna med häpnadsväckande resultat. Med tiden la Grieg ihop sina erfarenheter till ett sammanhängande system av andliga principer. Genom att praktisera yogatekniker utifrån detta system uppnådde Grieg på kort tid en mängd psykomentala effekter som allmänt betraktas som övernaturliga. Alla dessa experiment ledde vid 19 års ålder till ett andligt uppvaknande, jivanmukta.

Parallellt med det praktiska utforskandet av yoga studerade han de gamla österländska texterna. Grieg praktiserade på allt djupare nivåer de tekniker han hittade i forntida heliga skrifter såväl som i texter av moderna upplysta och andligt förlösta personer som Paramahamsa Ramakrishna, Swami Shivananda och Yogananda Paramahansa.

Utifrån sin egen praktiska erfarenhet av självförverkligande och av de gamla yogateknikerna skapar Grieg ett yogasystem för samtiden. Han började undervisa yoga i Bukarest 1978. En våg av yogapraktiserande väcktes i Rumänien där yoga tidigare var närmast okänt. I sitt samarbete med det rumänska hälsodepartementet och med Psykosomatisk-medicinska Föreningen i Bukarest hjälpte Grieg många människor att bota sig själva från kroniska sjukdomar genom yoga. Inom kort blev Grieg fokus för den intellektuella eliten i Rumänien som också entusiastiskt började praktisera yoga.

Redan 1972 började det kommunistiska Rumäniens säkerhetspolis Securitate övervaka Grieg och hans yogaverksamhet. Då yogan vann alltmer popularitet betraktades den av Ceausescus regim som statsfientlig och förbjuds tillsammans med alla andra österländska traditioner. Grieg går under jorden med sin yogaundervisning som de följande åren domineras av Securitates övervakning, avlyssnande, plundrande, arresterande och tortyr av Grieg och hans elever. Rumänien det var det enda landet i världen som förbjöd genom lag alla andliga aktiviteter.

Griegs kompromisslösa kamp för inre frihet beskrivs av den rumänske människorättsaktivisten och grundaren av Helsingforskommitténs APADOR-CH; Dr. Gabriel Andreescu i boken ”Förtrycket av yoga i Rumänien på 80-talet”, 2008, som det enda systematiska och fortsatta motståndet mot Ceausescus diktatur. Allt som allt var Grieg fängslad i två år. I protest använde Grieg sina paranormala förmågor för att oförklarligt fly från Rumäniens säkraste fängelse, vilket ledde till en debatt om människans frihet och dessutom historier om Griegs exceptionella förmågor uppövade genom yoga.
Efter Ceausescus fall i december 1989 blev yoga åter tillåtet, Grieg släpptes och rumänerna, som var lika törstiga för inre frihet som yttre, kom i tusental till hans yogakurser. Idag undervisar man efter Griegs principer i yogaskolor över hela världen och med sina över 45.000 medlemmar är det en av Europas största yogaskolor idag.

 

Kalendarium

13 jan - YOGADAG: Öppet Hus [läs mer]
16 jan - Start: YOGA in English [läs mer]
16 jan - Start: YOGA för alla - efter jobbet [läs mer]
16 jan och 17 jan - Kursstart: Integral YOGA [läs mer]
17 jan - Start: Morgonyoga - innan jobbet [läs mer]
17 jan - Start: Senioryoga - för hälsa och energi [läs mer]
17 jan - Start: Lunchyoga - relax & reload [läs mer]
20 jan - Terapi: Ljudhealing och meditation som terapi [läs mer]
25 jan - Kursstart: TANTRA för kvinnor [läs mer]
28 jan - Workshop: Bättre hälsa - enkla tips och råd [läs mer]
04 feb - Helgkurs: YOGA för MÄN [läs mer]
11 feb - Workshop: Alla hjärtans Kärlek [läs mer]
04 mars - Helgkurs: Yoga för par [läs mer]
10 mars - Terapi: Ljudhealing med kvartskristall sjungande skålar [läs mer]
18 mars - Workshop: Skrattyoga [läs mer]
24 mars - Terapi: Ljudhealing med kvartskristall sjungande skålar [läs mer]
15 april - Workshop: De 5 emotionella såren, och hur vi kan hela oss [läs mer]
21 april - Terapi: Ljudhealing med kvartskristall sjungande skålar [läs mer]
5 maj - Terapi: Ljudhealing med kvartskristall sjungande skålar [läs mer]
19-20 maj - Hälsorundan - Öppet Hus [läs mer]
25-27 maj - Retreat: Det förtjusande samspelet man-kvinna. [läs mer]
3 juni - Terapi: Ljudhealing med kvartskristall sjungande skålar [läs mer]
YoutubeFacebookInstagramRSSno-to-the-apocalypse
Misa Yoga CampsMisa TVAtmanLove