Natha Yoga Center Karlskrona
Karlskrona » Chakra balansering

Chakra balansering


med sjungande skålar

Start annonseras inom kort - 7 veckor

 

I människans subtila strukturer finns det 7 fundamentala komplexa mottagnings-och-utsändningssystem (chakra) som motsvarar de 7 grundläggande vibrationsskalorna i makrokosmos.    
Kallade för chakra, eller kraftcentra, dessa 7 system kan jämföras med 7 distinkta resonatorer, som sätter människan omedelbart i resonans (när de är väckta och medvetet kontrollerade) med en oändlighet av energier från hela universumet. Den aktiva dynamiseringen av dessa kraftcentra (chakra) eller resonatorer möjliggör (för den som energiserar och sätter dem i resonans med motsvarande fokuspunkter från universum) att uppnå bl.a. ett utmärkt hälsotillstånd.
Har du någonsin känt att din energi är låg, och dina känslor är ur balans? Om så är fallet kan du ha en Chakra obalans. En "obalans" i dina Chakra innebär att vissa Chakra är överaktiva, medan andra är underaktiva.
Många som känner inte riktigt till vad "Chakra balansering" och "Chakra helande" är, tror felaktigt att det betyder att "öppna chakrana". Precis som allt annat i livet innebär sökordet "balans" varken för mycket eller för lite. Eftersom chakrana tar emot och överför energi (som översätts till psykisk, emotionell och fysisk energi) kan för mycket eller för lite påverka vårt sätt att tänka, agera och känna sig. Till exempel kan för lite flöde genom hjärtchakra översättas till en "känslokall" och självisk personlighet och för mycket flöde genom hjärtchakra kan översättas till en person med "för stort hjärta", någon som är generös, medkänslig och kan lätt utnyttas.

Våra mentala tillstånd och våra känslor har resonansfrekvenser. Detta är den hemligheten bakom den transformativa kraften hos ljudhealing och musikterapi, mantra, osv. Våra olika mentala tillstånd och känslor är relaterade till specifika Chakra ljudfrekvenser, och kommer att reagera på ljud. När de exponeras tillräckligt länge för en klingande Chakra-ljudfrekvens, kommer chakrana att komma i balans. Och när dina chakras är i balans, så är ditt sinne och känslor.

Kvartskristall sjungande skålar ljudterapi tekniker i kombination med Chakra-tonerna kan användas för att snabbt och direkt lindra de obalanser du kan uppleva i dina känslor och sinne, genom att utsätta dig direkt till de mest potenta ljuden för att balansera dina chakras, och för att göra de förändringar i livet som du längtar efter.

Varje lektion får man en kort teoretisk intro om veckans chakra, och sedan, i yoga avslappningsställning lyssnar man på ljuden som rensar, balanserar och harmoniserar respektive kraftcentra. För att kunna göra ljudhealing, krävs kunskap bl.a. om de viktigaste 15 övertonerna, och den ordningen de bildas naturligt från gruntonen, samt treklang och harmonilära för att spela skålarna så att de är i resonans med var och en av de 7 huvudchakra.

FÖRANMÄLAN KRÄVS! yoga@natha.se

 

Lärare: Francisc Nagy-Björn, musiker och tonsättare med över 45 års erfarenhet, samt yogalärare med över 18 års erfarenhet.

Pris: 1000 kr. eller 150 kr/ggr.

Ange namn och "chakrabalans" som avsändare när du betalar avgiften till BG 5079 - 7620 eller till Swish: 1233681459

PÅ GÅNG

den 17 jan - start: Integral YOGA [läs mer]
den 19 jan - start: Meditation [läs mer]
lör den 22 jan - Ljudhealing [läs mer]
den 25 jan - start: Ayurveda kurs [läs mer]
den 25 jan - Live webinar: Behovet av harmoni [läs mer]
den 27 jan - start: Tantra yoga för kvinnor [läs mer]
sön den 30 jan - White Healing Lounge [läs mer]
den 13 feb - Cacao Ceremony - Alla Hjärtans Dag [läs mer]
söndagar - Ecstatic Sundays [läs mer]