Natha Yoga Center Karlskrona
Karlskrona » Integral YOGA

Integral YOGA


Måndagar  - kl. 19-21, start den 17 jan. Vi tränar hela VT22, och efter sommarlovet fortsätter vi.
DROP IN t.o.m. v.11

Yoga bortom den fysiska kroppen


Utövad på rätt sätt är yoga mycket mer än bara fysisk träning. Det hjälper oss att utveckla mentala, känslomässiga, psykologiska och andliga egenskaper och vi kan transformera oss på fler sätt än vad ögonen kan se.
Yoga tillåter oss att komma åt och bemästra våra "inre resurser" - såsom alla former av inre energi, mentalt fokus och kreativitet.
Genom att träna yoga lär vi oss att "odla" & medvetet styra dessa inre resurser, och få förmågan att transformera oss själva och våra liv i vilken riktning vi än väljer.
Denna yogakurs handlar inte bara om att göra snygga poser med snygga kläder och dyra yogamattor.
De aspekter och tekniker som presenteras i denna kurs hjälper oss att bättre förstå oss själva, utveckla full självkontroll och uppnå våra högsta mål och ambitioner, vare de sig fysiska, emotionella, mentala, intellektuella eller andliga.

 

Det finns möjlighet att delta live online (via Zoom), för dig som inte vill träna på plats.

Anmälan krävs! Vi tar emot max 12 pers. Om folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras, så följer vi dem till punkt och pricka. Anmäl dig via mejl (yoga@natha.se).

 

Pris
Du som väljer att betala terminsavgift får ett lägre pris. Terminsavgiften betalar man i förskott!
Första månaden 2-för-1! Kom med en vän/familjemedlem, och betala för en person.

 

HT-avgiften är 2200 kr. (Alternativt betalar du 650 kr/månad eller 200/gång). VT-avgiften är 3000 kr. (Alternativt betalar du 650 kr/månad eller 200/gång).
Priset gäller för 2-timmars yogapass, inklusive skriftligt material.

20% rabatt för arbetslösa, studerande, pensionärer (gäller EJ för månadsavgift).

15% på tantra för kvinnor; om man betalar hela terminen för yoga.
 
När du betalar i förväg, kom ihåg att ange ditt namn och kursnamn som avsändare när du betalar kursavgiften till BG 5079 - 7620 eller till Swish: 1233681459

 


Vi har ett vetenskapligt förhållningssätt till yoga och transformation

Kursens läroplan refererar till forskning och studier från områdena: biologi, anatomi, psykologi, neurovetenskap och fysik (mekanisk, elektromagnetisk, kvantfysik).
Du behöver inte "tro" på någonting - Chakra, Nadi, Prana, energiflöden eller något annat som presenteras. Vi inbjuder dig att helt enkelt vara öppen för möjligheten att de finns, och uppleva dem själv i yogapraktiken. Våra yogalärare kommer att vägleda dig att korrekt utföra varje teknik, så att du kan uppleva effekterna själv. På så sätt kan du personligen bekräfta varje aspekt som presenteras genom din egen direkta erfarenhet.

I kursplanen ingår traditionella och autentiska former av yoga:


Hatha Yoga
Laya Yoga
Nidra Yoga
Karma Yoga
Kundalini Yoga
Jnana Yoga
Bhakti Yoga
Tantra Yoga
Raja Yoga
Yantra Yoga
Mantra Yoga

m.m.

 

Yoga metoder och nycklar för ett bättre liv

Universums grundläggande lagar och principer – såsom resonanslagen, rytmlagen och polaritetslagen


Tekniker för att utveckla mental koncentration, kreativ fantasi och meditation och för att eliminera stress


Metoder för avslappning och regenerering – både fysiskt och mentalt – som hjälper till att återupprätta ett tillstånd av hälsa och vitalitet, inre harmoni. Lektionerna om healing med hjälp av subtil andningsenergi (PRANA) kommer att vara särskilt användbara och extremt effektiva


Färger och deras fysiska och psykologiska effekter på människan (till exempel de antiseptiska egenskaperna hos den blå färgen; att väcka kreativiteten under påverkan av solljus)


Dynamiken i de erotiska energierna och sexualiteten, adresserad från yoga perspektivet 100% naturliga metoder för att eliminera gifter från din kropp


Användningen av ASANAS och medicinalväxter för att läka olika sjukdomar och åkommor parallellt med utövandet av vissa yogatekniker


Avancerade former av yoga från hemliga yogagrenar, inklusive Svara Yoga, Meridian Yoga, Tibetansk Yoga, Kalachakra Tantra och Mahavidya Yoga (Yoga av de 10 stora makrokosmiska krafterna)

 *ansvarsfriskrivning: vi erbjuder INTE professionell medicinsk rådgivning, och ställningarna och teknikerna som presenteras i kursen ska INTE ersätta undersökning och behandling från läkare. Om du lider av någon sjukdom, kontakta en legitimerad läkare.

 

Den här kursen är för dig om...

Du är intresserad av de "djupare aspekterna" i livet
Speciellt om du är intresserad av att upptäcka det sanna syftet och meningen med ditt liv, och hitta svaren på livets djupaste frågor som:
"Vem är jag? Vad är jag född till? Vad lever jag för? Vad kommer att hända med mig när jag dör?”

 

Du är på en väg av tillväxt och personlig utveckling
Den här kursen kommer att lära ut många metoder och principer för att hjälpa till att förbättra hälsa och välbefinnande, öka kreativiteten och mentalt fokus och bli den bästa möjliga versionen av dig själv.
Alla som för närvarande anstränger sig för att förbättra något område av sitt liv kommer att upptäcka att asana, pranayama och andra tekniker som presenteras i denna kurs direkt kan stödja och påskynda deras nuvarande strävan.

 

Du vill utforska äkta andlighet
Denna kurs kommer att presentera några av de mest effektiva metoderna för andlig transformation som avslöjas av autentiska traditioner.
När du tränar ihärdigt kommer du att kunna utvecklas andligt och helt förändra ditt liv.

 

Du inser att yoga är mycket mer än fysisk träning, om du vill utveckla dig emotionellt, mentalt, intellektuellt och andligt.

Du förstår att det finns någonting mycket större än dig själv, som du kan koppla upp dig mot och på så sätt växa som människa oerhört snabbt och effektivt.

Du letar efter de djupa aspekterna i livet och du kommer på riktigt att förstå vad det innebär att vara människa, samt lära känna dig själv med alla dina aspekter.

Du har redan märkt att det går att utveckla dina goda egenskaper, du vill väcka till liv fler egenskaper som du anar finns där inombords, men som är latenta.

Du vill ta dig ut ur ”matrix” och behöver de rätta verktygen för att göra det snabbt och säkert.

Du törstar efter att upptäcka skapelsens mysterier, för att förstå och använda dig på ett välgörande sätt av universella lagar (som styr över oss alla) så att du kan leva ett fullbordat liv, på alla plan.

Du har en stark känsla av att du är mycket mer än en fysisk kropp, med ett namn, ålder och ett jobb – och du vill upptäcka ditt Sanna Jag.

Du letar inte efter en ”quick fix” för du förstår mycket väl att personlig utveckling är en långvarig process som tar sin tid.

Du vill vara med i en stor community av likasinnade människor som brinner för själv-utveckling.


Hur ser det ut ett yogapass?

Yogapasset är 2 timmar bestående av ca. 90 minuters träning och max. 30 minuter teori.

Det finns 46-48 per per år – 1 per vecka, med en ny teknik/aspekt presenterad varje vecka. Yogapassen pausar i augusti och återupptas i september varje år. Nya deltagare behöver börja i årskurs 1. Att hoppa över årskurs är inte möjligt eftersom de senare årskurser bygger på den grund som sattes under tidigare år.

 

Träningen

Varje klass inkluderar ett träningspass på ca. 90 minuter och består av 3 faser:

1. Inledande medvetenhet & uppvärmningsövningar

Övningen börjar med en inledande fas av medvetenhet och uppvärmning – att sträcka ut musklerna, öka flexibiliteten och försiktigt förbereda kroppen för att utföra de olika ställningarna eller ASANA framgångsrikt.

2. De viktigaste yogateknikerna

Träningen kan inkludera asana (fysiska ställningar), pranayama (andningskontroll), meditation och andra tekniker som lärs ut under yogapassen.

3. Den fullständiga yoga avslappningen

Den fullständiga yoga avslappningen är en full medveten avslappning av hela väsen, fysiskt, emotionellt och mentalt. Det utkristalliserar resultaten av träningen och skapar långvariga effekter som vi kan uppfatta även i det dagliga livet.

 

Teori

Teori (ca 30 minuter) kommer att presenteras i olika ämnen.
Under det första året kommer du att lära dig om resonanslagen, utövandet och effekterna av olika ASANA (fysiska ställningar), rengörings- och reningstekniker och Yoga Nidra (medveten yogisk sömn).

Det första året inkluderar också en initiering i Laya Yoga – en mycket effektiv, avancerad meditationsteknik som använder det subtila ljudet av ett hemligt mantra. Senare år kommer att täcka mer avancerade ämnen som de som listas nedan.

Varje yogapass inkluderar även veckans kursmaterial

Kursmaterialet innehåller beskrivningar av de tekniker du kommer att lära dig, och effekterna av dessa tekniker på en fysisk, emotionell, mental och andlig nivå.
På grund av kursens djuphet, innehåller kursmaterialet ofta mer information än vad som är möjligt att diskutera under yogapasset - så vi rekommenderar varmt att du studerar dem!

 

Personlig vägledning

Du kommer att guidas av erfarna lärare som kollar och rättar till dina ställningar & teknik under träningen.
Varje yogapass innehåller också tid för frågor & svar och gruppdiskussioner. Och du kan också boka 1-mot-1-möten med dina lärare för mer personlig rådgivning om specifika frågor eller livssituationer!

 

Som deltagare får du även:

 

Community-medlemskap och rabatter
Du kommer att betraktas som en aktiv deltagare och få rabatter på alla kommande workshops, evenemang och retreater.
Du kommer också att bjudas in till workshops och gemenskapsevenemang endast för medlemmar (som våra specialprogram och julfest)!

 

1-mot-1 möten med din lärare
Du kan fråga dem vad som helst – om yoga, om hur du använder teknikerna och metoderna i ditt dagliga liv, eller till och med råd för specifika livssituationer.

Som medlem i NATHA kan du be någon av dem om ett 1-mot-1-möte – de pratar gärna med dig!

 

 

 

PÅ GÅNG

v.42 - v.49 - White Healing Lounge [läs mer]
den 16 dec - Julfest [läs mer]
den 27 - 30 dec - Vinter Retreat - En magisk inre resa [läs mer]
Sundays - Ecstatic Dance [läs mer]
den 15 jan - Öppet Hus - Yogadag [läs mer]
den 17 jan - start: Integral YOGA [läs mer]
den 19 jan - start: Meditationsgrupp [läs mer]
den 27 jan - start: Tantra yoga för kvinnor [läs mer]