Natha Yoga Center Karlskrona
Karlskrona » Ljudhealing för djup inre balans

Ljudhealing för djup inre balans


Lördag den 22 jan kl. 15-16

 

Våra kroppar har en komplex struktur, vilket gör att när man jobbar med ljud, de kan ha en djupgående avslappannde och helande effekt på organ, vävnader och celler, såväl som blodcirkulationen och det endokrina systemet. Ljudhealing med kvartskristall klangskålar är djupt balanserande på alla nivåer - och vi kommer att utförska deras chakra balansering effekt i nivå med de 7 huvudchakra.

Dessa kvartkristall skålar har många fysiska egenskaper; de utvecklar, omvandlar och överför energi. De är mäktiga verktyg  eftersom de överför ljudvågorna oerhört intensivt, mycket bättre än metallskålar. De är stämda på 432Hz, vilken är den mänskliga kroppens frekvens.

Att hela med ljud är den äldsta formen av helande. Ljudterapi omfattar många olika metoder och härstammar från flera urgamla kulturer och traditioner.

Att musik och ljud påverkar oss på olika sätt, det vet vi alla. Enligt vetenskapen så är allt uppbyggt av energi, vibrationer och rytmer.

Liksom all massa har sin energifrekvens så har också alla kroppens organ det, sin egen "ton". Om det uppstår obalans i kroppen så kan tonen i kroppen bli "falsk". Den kan ge blockeringar som kan orsaka ett sämre hälsotillstånd. Genom ljudterapin så kan man "stämma" kroppen till sin rätta frekvens.

Ljudet påverkar oss inte bara fysiskt utan även psykiskt, känslomässigt och själsligt eftersom allt hänger samman i en helhet. Ljudets frekvens kan liknas vid djupgående energimassage på atomnivå, som akupunktur med ljud (inom alopatmedicin används ljudvågor till exempel vid ultraljud eller för behandling av njursten.)

 

Ljudhealing krävs kunskap bl.a. om de viktigaste 15 övertonerna (som man kan kontrollera med kristall klangskålar, men inte med metal skålar), och den ordningen de bildas naturligt från gruntonen, samt treklang och harmonilära för att spela skålarna så att de är i resonans med var och en av de 7 huvudchakra. Vår terapeut känner också till den specifika frekvensen för vart och ett av våra inre organ, så att han går igenom dem i en viss sekvens som gynnar helandet. Det räcker inte om man bara plingar på dem :-)

Kristallskålarna alstrar en vibrationsfrekvens som skapar ett energifält, med kapaciteten att påverka och omvandla till det bättre ett utrymme, en person, vatten osv. Denna vibration är så intensiv, att den har potentialen att hela på flera olika plan. Klangskålarna är gjorda av 99,992% ren krossad kvartskristall. Deras ljud är oerhört rent, upphöjt, som från en sublim värld.

 

FÖRANMÄLAN KRÄVS! yoga@natha.se Vi tar emot max 12 pers, för att ha rätt avstånd mellan deltagarna

 

Lärare: Francisc Nagy-Björn, musiker och tonsättare med över 50 års erfarenhet, samt yogalärare med över 20 års erfarenhet.

Pris: 200 kr. Ange namn och "ljudhealing" som avsändare när du betalar avgiften till BG 5079 - 7620 eller till Swish: 1233681459

 

 

PÅ GÅNG

v.42 - v.49 - White Healing Lounge [läs mer]
den 16 dec - Julfest [läs mer]
den 27 - 30 dec - Vinter Retreat - En magisk inre resa [läs mer]
Sundays - Ecstatic Dance [läs mer]
den 15 jan - Öppet Hus - Yogadag [läs mer]
den 17 jan - start: Integral YOGA [läs mer]
den 19 jan - start: Meditationsgrupp [läs mer]
den 27 jan - start: Tantra yoga för kvinnor [läs mer]