Natha Yoga Center Karlskrona
Karlskrona » Om Natha

Om Natha


Vi är en andlig skola och community av sökare, utövare och aspiranter som har samlats från alla olika samhällsskikt, från flera länder, för att uppfylla våra gemensamma mål och ambitioner:

  • För att lära oss mer om oss själv och universum
  • Att upptäcka sann mening och syfte med livet och förverkliga vår högsta potential
  • Att leva livet fullt ut och göra världen till en bättre plats

Vi tror att äkta andlig kunskap - som en gång hölls hemlig av gamla traditioner, som endast var reserverad för munkar och asketer - kan förändra liv och bör vara tillgänglig för alla som söker andlig transformation.

 

Vår mission

Vår mission är att göra äkta andlig kunskap och utbildning tillgänglig för alla som strävar efter långsiktig andlig utveckling och transformation.

I en värld full av massmarknadsförda yogagympa och guidade meditationsappar - det är inte så lätt att hitta äkta andlighet idag.

Nycklarna som gör Yoga, Tantra och Meditation verkligt effektiva och transformativa andliga system har tappats eller stängts av för "bättre marknadsföring".

Och mycket av det som kallas "yoga", "tantra" och "meditation" har modifierats och sålts för att vara "mer tilltalande" för moderna konsumenter - på bekostnad av deras verkliga effektivitet.

Så vi finns här för att sprida äkta andlig lära (som har bevisats av tusentals utövare över hela världen) för att skapa en positiv, långvarig transformation på alla plan - inte bara fysisk, utan också mental, känslomässig och andlig.

Och vi strävar efter att ge andlig utbildning och träning som är lämplig för moderna människor, utan att gömma eller kompromissa med sanna andliga värderingar.

Många beskriver våra kurser, workshops och retreater som vi undervisar i som "allt man bör lära sig i skolan, men man inte gör det" - till exempel hur och varför vi människor tänker och beter oss som vi gör, tankar och känslor och mekanismer, lagarna i det universum vi lever i.

Och genom att ge yogastudenterna de verktyg och lärdomar de behöver för att transformeras, för att leva livet till fullo och uppfylla sin medfödda mänskliga potential - hoppas vi kunna stödja utvecklingen av hela mänskligheten, med början på varje människas nivå.

 
Vad gör oss annorlunda?


1. Våra kurser är noggranna, intensiva och utformade för långsiktig utveckling och resultat

När det gäller andlig utbildning erbjuder vi de mest djupgående och omfattande kurserna om Yoga, Tantra och meditation i Sverige.

Kurserna följer en universitetsliknande läroplan - utformad för progressivt lärande och utbildning för djupare förståelse, korrekt övning och långsiktiga resultat.

Dessutom innehåller varje kursmaterial 4-20 sidor till varje pass - så att eleverna kan granska och fördjupa sin förståelse för alla ämnena vi presenterar.

Till skillnad från vad många av dagens guidade meditationsappar och yogapass skulle få dig att tro - kurserna är inte en "magisk pill"-lösning eller "omedelbar fix" där du helt enkelt följer med och får "omedelbara livsförändrande resultat".

Istället ger vi dig teori och praktik som har validerats av tusentals utövare över hela världen för att generera systematiska resultat, med korrekt övning och uthållighet.

Långsiktig transformation sker när vi fortsätter att öva och tillämpa det vi lär oss, för att uppleva alla effekter och fördelar i det dagliga livet.

Och detta är vårt sanna mål - inte en ”en gång i veckan hög” från att komma till passet, utan permanenta, varaktiga förändringar som förändrar våra liv till det bättre.

 
2. ”Lär dig genom att göra”-metoden

Vårt system är baserat på andlig vägledning, och lärorna är en syntes av de mest effektiva teknikerna från autentiska traditioner - men vi ber dig att inte tro blint på det.

Vi ber dig bara att vara öppen och testa, eftersom allt kan valideras genom direkt erfarenhet.

Så vi inbjuder dig att uppleva allt direkt och vara domaren om varje teknik och metod verkligen fungerar eller inte.

Precis som fysiklektioner på universitetet, presenterar vi kunskapen och ger dig möjligheten att experimentera, uppleva och verifiera allt genom direkt erfarenhet.

Det är därför den praktiska komponenten är en så stor del av passet - det är genom praktiken som vi upplever och förverkligar den teorin som lärs ut.

Detta är möjligt eftersom lärorna är baserade på universella lagar och principer som kan observeras, upplevas och som styr hela verkligheten.

Universella lagar som resonanslagen och polaritetslagen förklaras grundligt och ges sedan metoder och tekniker som man kan uppleva direkt och använda dem på ett fördelaktigt sätt i det dagliga livet.

"Ett gram övning är värt massor av teori" - så kom och öva med oss ​​och upplev det själv!


3. Lärare är verkliga utövare som har genomgått noggrann utbildning och examinering

Att undervisa på Natha handlar inte bara om att presentera information och vägleda den praktiska delen - det handlar om att förkroppsliga det och att vara ett levande exempel av allt vi lär ut.

Våra lärare har utbildats och certifierats av Atman Federation, vars 5-åriga lärarutbildningsprogram är några av de mest omfattande i världen.

Vi tror att undervisning handlar om att först vara ett levande exempel, en förebild - att förändras till det bättre genom träning och inlärning - och det här är inget som händer på bara några veckor.

Det är därför som lärare på Natha måste man ha minst 2 års erfarenhet innan de ens börjar lärarutbildningen.

Så med få undantag har alla lärare varit äkta utövare i minst 2 år, har genomgått noggrann utbildning och tentor i minst 4 år innan de får undervisa.

Detta säkerställer att våra lärare är erfarna guider och underlättar din transformation, som verkligen är beredda att överföra den enorma kunskap och tekniker som de framgångsrikt har använt och praktiserat själva.

När de tar examen är de grundligt utbildade och testade för att säkerställa att de inte bara är kunniga, utan de själva övar det de kommer att lära ut.

Så på Natha kan du förvänta dig att lärare inte bara hämtar information och presenterar enkla rörelser för eleverna. De syftar till att vara förebilder som praktiserar det de lär ut. Men samtidigt är lärare också studenter som kontinuerligt utvecklas och lär sig en ny teknik varje vecka och befinner sig på sin egen transformationsresa.

 

Vi förstår att vi inte är perfekta men vi strävar efter det precis som alla andra.

Och vi hoppas att du kommer att följa med oss ​​och uppleva den enorma förändringskraften i dessa läror för dig själv.

 

 Vår community

Många säger att en av deras favorit saker med Natha är gemenskapen - hur de har hittat djupare och mer meningsfulla band än de flesta är vana vid, men ändå har de letat efter i hela sitt liv.

Community / Gemenskapen är unik genom att vi är öppna och accepterar och hjälper varandra att växa genom att ge ärlig och öppen feedback.

Och vi blir ständigt förvånade över de snabba förändringarna av våra studenter, medlemmar och deltagare.

Många kommer till våra kurser, workshops och retreater utan att veta vad de kan förvänta sig. Och på bara några dagar eller timmar kommer de ut och känner sig helt förvandlade - med nya perspektiv, öppna hjärtan och djupare kontakter än de någonsin har upplevt tidigare.


Med kärlek!
NATHA Teamet

 

 

PÅ GÅNG

v.42 - v.49 - White Healing Lounge [läs mer]
den 16 dec - Julfest [läs mer]
den 27 - 30 dec - Vinter Retreat - En magisk inre resa [läs mer]
Sundays - Ecstatic Dance [läs mer]
den 15 jan - Öppet Hus - Yogadag [läs mer]
den 17 jan - start: Integral YOGA [läs mer]
den 19 jan - start: Meditationsgrupp [läs mer]
den 27 jan - start: Tantra yoga för kvinnor [läs mer]