Natha Yoga Center Karlskrona
Karlskrona » Svenska folksjälen

Svenska folksjälen


Varje söndag kl.18.00-18.30 mediterar vi med den svenska folksjälen på våra filialer i Stockholm, Malmö och Karlskrona ( se mer info nedanför).

 

Den svenska folksjälen

Nationernas själar kallas också för egregor (från grekiska).

 

Det man förr brukade kalla folksjälen är en egregor som delas av ett land. Folksjälen är formad av folkets historia, myter, sagor, sägner, traditioner och tro. Som delaktig i folkets gemenskap har man del i en oändlig källa för de specifika egenskaper som uttrycks av gemenskapens egregor.

Precis som vår individuella själ finns där (även om vi inte lyssnar till den), finns den svenska folksjälen fortfarande, även om svenskarna ofta inte är aktivt medvetna om den. Vi saknar dock en stor del av livets mysterium om vi inte följer själens rörelser. Om vi är medvetna om de specifika goda egenskaperna som ligger i svenska folksjälen, blir de en källa till inspiration och kraft i våra liv. Man kan betrakta egregoren som en skyddsängel att be till, fråga om råd och ha en levande och intim diskussion i våra hjärtan med.

 

Musiken som man använder til denna meditation är upplagt i 3 delar, som mitsvarar den 3 olika strukturer som själen har. Därför rekommenderas varmt att man ALLTID mediterar med dessa 3 olika musikspår i tur och ordning.

Ni kan ladda ner musiken här:

DEL 1

DEL 2

DEL 3

 


 

Egregor

Universum består av oändlig mängd utspridda heterogena distinkta oändligheter. Varje individ formar sitt eget universum och är således delaktig i helhetens skapelse och utveckling.

I universums enastående helhet har varje beståndsdel sin egen mening och exakta funktion och ingen och inget kan någonsin existera separerat från resten av skapelsen. Alla bidrar genom utvecklandet av en värld som kommunicerar med alla andra världar och reflekteras i vårt kollektiva undermedvetna. Allt någon känt, tänkt, fantiserat eller skapat delas omedelbart med alla andra i ett subtilt nätverk, även om vi för det mesta aldrig inser det. Varje världs möjligheter är ett samspel mellan individuella och kollektiva önskningar och farhågor – som en ram definierad av någons specifika mentala, emotionella och andliga struktur i relation till den kollektiva förståelsen. Oberoende av vår intelligens är vår världs horisont begränsad av vårt energifält ackumulerad genom våra temperament och tankar liksom medvetna och omedvetna handlingar. Vi bara rymma det vi är på våglängd med – det vi är på våglängd med definierar vår värld Ordet sympati kommer från grekiska simpatia som betyder uttryck av samma uppfattning. Vi lever i osmos med hela mänskligheten och i synnerhet med de mänskliga gemenskaper som vibrerar på vår våglängd. Varje sådan gemenskap formar på ett subtilt plan en psykisk enhet som i initierade ockulta kretsar kallas egregor. Egregor betyder ”att vaka över” och är en sfärisk subtil energi som formas i ett astralt universum när två eller fler människor samlas och synkront manifesterar fasta och klara mål. En egregor är inte en varelse i sig men en sfärisk, mystisk, magisk subtil strålning som reflekterar och förstärker gemenskapens intentioner, tankar, tillstånd och eftersträvanden.  

 

PÅ GÅNG

ONLINE COURSE - From the ego to the SOUL [läs mer]
Måndagar - Integral YOGA [läs mer]
Onsdagar - Meditationsgrupp [läs mer]
Tisdagar - Lunchyoga för grupper [läs mer]
Torsdagar - Tantra yoga för kvinnor [läs mer]
Torsdagar - Esoterisk Tantra Yoga (för par och singlar) [läs mer]
Mondays - Yoga in English DROP IN [läs mer]
lör den 11 sep - Ljudhealing [läs mer]
sön den 19 sep - ritual med Tripura Sundari [läs mer]
tors den 23 sept - Medicinsk yoga för att bli av med stress, spänningar ch smärtor [läs mer]
lör den 2 okt - Cacao Ceremony [läs mer]
lör den 16 okt - retreat: Orubblig harmoni [läs mer]
v.42 - v.49 - White Healing Lounge [läs mer]
den 31 okt - den 7 nov - Ängla- och ärkeänglavecka [läs mer]
privat terapi - PLASMATERAPI och LJUDHEALING [läs mer]